Výkonným ředitelem ČRo bude Šesták

Praha - Novým výkonným ředitelem Českého rozhlasu bude dosavadní šéf kanceláře generálního ředitele Oldřich Šesták. Nahradí Josefa Havla, kterého prozatímní generální ředitel Peter Duhan pověřil koordinací regionálních stanic. Rada Českého rozhlasu vedle toho zvolila svým místopředsedou Bohuše Zoubka. Nahradí Ladislava Jíšu, který letos zemřel. Zoubka radní zvolili jednomyslně v tajné volbě.

Šesták se funkce ujme 1. června. V minulosti byl mimo jiné ředitelem programu v Radiu Hallo World a Radiu Plus, ředitelem ve vlastním Radiu Lion, spoluvlastníkem a ředitelem reklamní agentury, vydavatelství časopisu, vysokoškolským pedagogem a působil jako mediální poradce. Do ČRo se vrátil loni v červenci.

Mluvčím rady bude Ratiborský

Zoubek bude mít na starosti odpovědi na stížnosti a další místopředseda Tomáš Ratiborský bude mluvčím rady. Zoubek bude místopředsedou do dubna 2012, kdy končí funkční období této rady.

Zoubek je členem rady od roku 2002. Bývalý ředitel Filharmonie Brno v současnosti působí jako poradce ředitele a je členem umělecké rady Janáčkovy akademie múzických umění.