Pařížská konference zaostřila na internet v mobilu

Paříž - Rostoucí trend propojení internetu a mobilních přístrojů byl ústředním tématem třídenní konference LeWeb v Paříži. Ostře sledovanými byly například novinky společnosti PayPal specializující se na on-line platby nebo premiéra nového modelu finského výrobce Nokia.

Mobilní telefony se díky stále přístupnějšímu internetovému připojení stávají univerzálním centrem, a čím dál častěji také novodobou peněženkou. „Letos zpracujeme 10 miliard plateb realizovaných s pomocí mobilů. To je sedmdesátkrát více, než jsme zpracovali v roce 2009,“ uvedl generální ředitel PayPal David Marcus.

Finská Nokia se v Paříži snažila upoutat novým modelem Lumia. Slibuje si od něj, že ji vrátí mezi přední hráče na trhu. „Sázíme na barvu a nabídku možností. Tohle je naše vlajková loď. Má špičkový fotoaparát a naši vlastní technologii. Zvládá krásné fotky i při nízké intenzitě světla, všechny aplikace pracující s mapami a taky bezdrátové dobíjení,“ sdělil vedoucí designu Marko Ahtisaari. Nokia se s novinkou snaží vrátit na výsluní, momentálně ovládané výrobky společností Apple a Samsung.

Nokia představila v Paříži nový model Lumia (zdroj: ČT24)