Babiš po Mafře usiluje i o Rádio Impuls

Praha - Andrej Babiš jedná o koupi Rádia Impuls, nejposlouchanější rozhlasové stanice v Česku. „Zatím ale není nic dohodnuté,“ řekl k jednání o převzetí Impulsu. Jak velký podíl chce ve společnosti získat, dosud Babiš neuvedl. Rádio Impuls si podle průzkumu naladí denně více než milion lidí. Hospodářské noviny také informují o tom, že po získání vydavatelství Mafra uvažuje lídr hnutí ANO o navázání spolupráce i s jedničkou mezi regionálními rádii - společností Media Bohemia.

Firma Londa, které Impuls patří, vlastní ze dvou třetin německá mediální společnost Eurocast, zbylou třetinu pak drží český podnikatel Ivan Baťka. Společnost Londa vedle Impulsu vlastní také rádio Rockzone.

Skupina Media Bohemia, se kterou by Babiš podle HN chtěl navázat spolupráci, vlastní nebo spoluvlastní 31 rozhlasových stanic včetně třeba Rádia Blaník, Fajn Radia a Hitrádia, které v součtu denně poslouchá zhruba 1,5 milionu lidí. Původně Babiš plánoval získat celou skupinu, majitelé ale regionální rádia prodat nechtějí, píšou HN.

Babiš do médií vstoupil loni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Letos koupil vydavatele Mafra, pod kterého spadají i Mladá fronta DNES a Lidové noviny a také internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz. Bez výsledku Babiš jednal o převzetí skupiny Ringier Axel Springer CZ.