Znovu a déle – Radiožurnál načíná maraton rozhovorů se stovkou hostů

Praha - Moderátoři Radiožurnálu Lucie Výborná a Jan Pokorný se ode dneška až do neděle pokusí překonat vlastní rekord v nepřetržitém moderování. V mobilním studiu na Václavském náměstí chtějí do neděle během 52 hodin vyzpovídat 100 hostů. Loni takto při příležitosti 90. výročí Českého rozhlasu vedli během 48 hodin rozhovory s 90 lidmi.

Studio, které pro tento účel vznikne na Václavském náměstí „u koně“, bude rozhovory vysílat v pátek od tří odpoledne do nedělních sedmi večer. „Neuvěřitelný adrenalin i zkouška vlastních psychických i fyzických schopností,“ popsal v tiskové zprávě chystaný rozhlasový maraton Pokorný. Na akci se těší i Výborná. Mezi hosty se podle ní objeví řada profesí - režiséři, kardiochirurg, reportér, ředitelka vily Tugendhat, letecký mechanik.  

Posluchači se mohou těšit třeba na Zdeňka Svěráka, Jakuba Koháka nebo Ondřeje Sokola. Velká část rozhovorů se bude vysílat na Radiožurnálu, celý maraton v přímém videopřenosu na webu 100statecnych.cz, kde jsou také informace o tom, kteří další hosté přijdou. 

Nový vizuální styl Českého rozhlasu
Zdroj: ČT24

Radiožurnál chce zlomit ještě jeden rekord - do 24 hodin po skončení tohoto vysílání by rád ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vydal knihu s rozhovory, které budou v rámci rozhlasového maratonu odvysílány.