Jiří Kubík po 21 letech opouští Mladou frontu Dnes

Praha – Novinář Jiří Kubík končí v Mladé frontě Dnes, list opustí na konci listopadu. S nejčtenějším seriózním deníkem byl spojený jednadvacet let, naposledy jako ředitel redakce MFD.

Kubík začal svou novinářskou kariéru v roce 1991 v obnovených Lidových novinách, po třech letech přešel do Mladé fronty Dnes. Od roku 2007 působil jako zástupce šéfredaktora a v Mafře zůstal i poté, co ji kvůli koupi Andrejem Babišem opustil dlouholetý šéfredaktor Robert Čásenský. Kubík se stal ředitelem redakce MfD, šéfredaktorkou Sabina Slonková, již záhy vystřídal Jaroslav Plesl.

„Po téměř 21 letech v dresu MF DNES cítím, že jsem dal této redakci vše, co jsem mohl. O odchodu jsem přemýšlel už několikrát, nakonec jsem se definitivně rozhodl letos v létě. MF DNES budu nadále držet palce, aby si udržela vysokou profesionální úroveň a přízeň čtenářů. Já mezi nimi zůstávám,“ uvedl Kubík v tiskové zprávě.

Post šéfa redakce převezme Daniel Málek, který do Mafry přišel spolu se šéfredaktorem Jaroslavem Pleslem, dosud vedl čtvrteční Magazín Dnes. V médiích pracuje od srpna 1997, kdy nastoupil do Lidových novin. Poté pracoval v dnes již zaniklém týdeníku Nedělní svět. Od roku 2007 působil v časopisu Týden.