Srdce nehasnou. Karel Gott nazpíval nový duet se svou dcerou

Klip Karla Gotta a jeho dcery Charlotte Elly: Srdce nehasnou (zdroj: 2019 SUPRAPHON a.s.)

„Někdy se ví, co Bůh chystá…“ Těmito slovy začíná nový singl Karla Gotta, který nazpíval se svou starší dcerou Charlotte Ellou. Doprovodil ho i videoklipem. A nejen Bůh, ale i Gott ví, co se chystá – nová píseň Srdce nehasnou totiž předznamenává dvě speciální kolekce hitů populárního zpěváka, které vydavatelství Supraphon chystá k jeho osmdesátinám.

Novou píseň napsal a otextoval frontman kapely Kryštof Richard Krajčo, finální podobu doladil pak s Petrem Harazinem ze skupiny Nebe. „Vystihl můj momentální pocit, co prožívám. Je to rozhovor pomalu stárnoucího otce, který má své zkušenosti a ví, co všechno ho může čekat, jaká překvapení, i třeba nemilá, s velmi mladou dcerkou,“ uvedl ke skladbě Gott.

Těší ho prý, že své dceři zanechává společnou písní určitou inspiraci. Charlotte Ella podle něho v duetu prokázala, že už je hotová zpěvačka. Skladba Srdce nehasnou je první, kterou Krajčo napsal pro někoho jiného než pro svou kapelu Kryštof.

Krajčo: Trochu jsem se bál

„Nikdy jsem pro nikoho jiného neskládal, a proto jsem se dokonce i trochu bál,“ přiznává Krajčo. „Každá píseň je pro mě totiž vždy takový malý klenot a já si říkal, že Karel by si zasloužil jeden takový ,vybroušený‘. A o to jsme se s pokorou všichni pokusili. Vznikla zpověď zralého moudrého muže, táty, který už ,ví, co se chystá‘. Byl jsem rád, že se Karlovi i Charlottce písnička líbila, a věřím, že se zalíbí i fanouškům. Zazpívali ji totiž nádherně a dali jí velké emoce,“ říká Krajčo.

Karel Gott: Ta píseň vystihla, co prožívám (zdroj: ČT24)

Karla Gotta a jeho dceru doprovodil také na akustickou kytaru, spolu s dalšími muzikanty Lukášem Chromkem, Romanem Víchou, Janem Steinsdörferem a smyčcovým Unique Quartetem.

Singl předznamenává dvě speciální kolekce, které Supraphon chystá k osmdesátinám Karla Gotta. Významné jubileum oslaví „božský Kája“ 14. července. Přesně o měsíc dříve se k fanouškům dostane výběrový komplet Karel Gott 80/80, který obsahuje největší hity z let 1964 až 2019. Zároveň vychází box s patnácti CD, které pod názvem Karel Gott – singly připomenou tři sta Gottových písní.