Klip týdne: Paranoia v podání I Prevail

Jak to může vypadat, když si vezmete špatnou pilulku? Jednu z možných odpovědí vám ve svém novém videoklipu ke skladbě Paranoid nabízí michiganští I Prevail.

Paranoid je po skladbách Bow Down a Breaking Down již třetím singlem z připravovaného alba Trauma. V pořadí druhé studiové album michiganských metalcoristů vyjde 29. března pod hlavičkou Fearless Records. Zároveň půjde o první nahrávku poté, co byl zpěvákovi Brianu Burkheiserovi v roce 2017 chirurgicky odstraněn polyp na hlasivkách. 

„Po mém hlasovém zranění jsem se téměř vzdal a opustil kapelu. Byl jsem v nejhorším duševním stavu svého života a měl jsem pocit, že všechno, pro co jsme pracovali, skončilo,“ popisuje zpěvák na svém instagramu, jak se vyrovnával s těžkým zraněním, jež ohrozilo nejen kariéru jeho jako zpěváka, ale i budoucnost celé kapely. 

„Začátkem loňského roku jsem si však říkal, že kdybychom se dostali zpátky a psali další skladby, uděláme to po našem. Žádný label, který by nám říkal, s kým máme pracovat nebo jak by naše hudba měla znít,“ dodává. 

Hlavně si neber tu fialovo-žlutou!

Skladba Paranoid se zabývá tématy duševního zdraví a vnitřních bitev. Ve videu, jež je dílem reřiséra Bena Proulxe, hraje zpěvák Brian Burkheiser chirurga, který omylem požil nesprávnou pilulku. Vzápětí nato je zavolán ke kritické situaci na pohotovosti, avšak navzdory své duševní mlze a ohromující paranoii operuje pacienta. Tenká hranice mezi realitou a paranoií mizí… Co je ještě skutečný svět, a co už halucinace?

I Previal je americká metalcorová kapela založená v roce 2013 v Southfieldu v Michiganu. Své debutové EP Heart vs. Mind vydala 26. ledna 2015. Popularitu získala po zveřejnění coveru ke skladbě Blank Space od Taylor Swift, který má na YouTube přes 53 milionů zhlédnutí a byl též uveden na výběrovém albu Punk Goes Pop Vol. 6. 
V roce 2016 vydala debutové album Lifelines a vyrazila na turné. Po vážném zranění hlasivek zpěváka Briana Burkheisera v roce 2017 si kapela kvůli jeho operaci a následné rehabilitaci vzala nucený odpočinek. Na rok 2019 ohlásila návrat a vydání druhého studiového alba Trauma.

Členové:
Brian Burkheiser – čisté vokály
Eric Vanlerberghe – screaming
Steve Menoian – hlavní kytara
Dylan Bowman – rytmická kytara
Gabe Helguera – bicí

Zdroj: Wikipedia

I Prevail
Zdroj: ČT24/Kerrang!