Chýlková, Vávra a Kačer mají Chatu na prodej. Oslaví to večírkem a trailerem

Trailer: Chata na prodej (zdroj: CinemArt)

Tragikomické rodinné setkání slibuje nový snímek režiséra Tomáše Pavlíčka. V jeho Chatě na prodej se sejde Ivana Chýlková, Jan Kačer nebo David Vávra. Příběh vyprávěný s citem pro humor a absurdní situace začnou tuzemská kina uvádět 26. července. Jak bude rozloučení s rodinnou nemovitostí probíhat, naznačuje už teď trailer. Snímek vznikl v koprodukci České televize.

Tomáš Pavlíček na sebe před čtyřmi lety upozornil celovečerním debutem Parádně pokecal, v němž už prokázal smysl pro absurdno. Scénář k novince napsal spolu s Lucií Bokšteflovou, která je podepsána například pod generační výpovědí Laputa. 

„Humor se prolíná s nostalgií, k níž podzimní krajina a zvuk songů ze staré sbírky gramofonových desek vybízí. V druhém plánu se však divák doví leccos o vztazích a situacích, ve kterých se sám denně ocitá,“ poznamenávají k Chatě na prodej producenti Tomáš Michálek a Jakub Mahler.

Pro celou rodinu

Jak naznačuje název, základem příběhu se stane chata a její prodej. Matka v podání Ivany Chýlkové přijde s nápadem, že než předá klíče novému majiteli, měla by se rodina na chatě ještě naposledy sejít. Nadšení ze společného rozlučkového večírku ale ostatní členové příliš neprojevují. Otec (David Vávra) rodinné akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) řeší rozpadající se vztah s přítelkyní (Judit Bárdos), dcera (Tereza Voříšková) sále pochybuje o svém životě. 

Na chatu se alespoň těší dceřin německý přítel (Michael Pitthan) a i babička (Jana Synková), která ale okolí štve přílišnou upřímností. O rodinné pozdvižení se ale nakonec postará duchem nepřítomný děda (Jan Kačer), když se ztratí.

Chata na prodej
Zdroj: CinemArt

„Občas se víkend strávený s rodinou může snadno proměnit v dobrodružství či absurdní drama, což tuší asi každý z nás. S výjimkou malých dětí jsou v rodině, jejíž patálie film sleduje, zastoupeny snad všechny věkové generace se svými specifickými radostmi i problémy,“ věří producenti, že  Chata na prodej osloví diváky napříč generacemi. 

Snímek se natáčel v opravdové chatě v Posázaví, kde by tvůrci „chatařskou komedii“ rádi představili na zvláštní projekci. Film je podle nich ideálním titulem do letních kin.