Lake Malawi už koncertují, Charlie Straight jsou minulostí

Praha – Někdejší frontman populární třinecké sestavy Charlie Straight Albert Černý začíná znovu na startovní čáře. Po říjnovém rozpadu kapely se k hudbě opět vrátil, a to s novou skupinou Lake Malawi. Ačkoliv pánové ještě nemají ani desku, odehráli koncert v Paláci Akropolis pro zhruba pět set lidí.

Důvodem rozchodu členů Charlie Straight nebylo nic napínavějšího, než že tak trochu usnuli v zajetých kolejích a začali stagnovat. Po několika sesbíraných Andělech a pochvalných recenzích v tuzemském i zahraničním tisku si tedy každý šel po svém. Netrvalo ale dlouho a Černý se vytasil s novou kapelou.

Lake Malawi jsou po středečním vystoupení hodnoceni jako zadumanější, melancholičtější Charlie Straight. Rukopis frontmana nezmizel natolik, aby nešel rozpoznat, zároveň se však určitým stylem posunul. „S novou kapelou jsem dostal znovu chuť hrát. Mám pocit, že jsem se vrátil domů, k sobě,“ uvedl zpěvák.

V současné době ještě intenzivněji spolupracuje s britskou scénou a propojení s ní nijak nezakrývá. I první singl Always June vytvořili hudebníci v Londýně. „Uvědomil jsem si, že Anglie není tak vzdálená, že to není vzdušný zámek. Jak jsme jezdili do Prahy Pendolinem, tak teď létáme z Prahy do Londýna,“ prohlásil Černý.

Materiál na desku podle baskytaristy Jeronýma Šubrta sice je, než ji ale natočí, chtějí vydat ještě další singl. K nahrávání vyhlížejí Lake Malawi spolupracovníky za hranicemi, nyní se ale pokouší fanouškům představit na koncertním turné.

Slovu „projekt“ se chtějí za každou cenu vyhnout, cítí se být kapelou s vlastní duší a odmítají, že by snad dělali cokoliv, co si Albert zamane. „Ty skladby píše, ale to neznamená, že my se na tom nepodílíme,“ upozornil Šubrt.

Vydáno pod