Pivovar Starobrno se spojil s Krušovicemi

Brno - Pivovar Starobrno se dnes formálně sloučil s Královským pivovarem Krušovice. Rozhodl o tom vlastník obou firem, nizozemská pivovarnická skupina Heineken. Změny nebudou mít žádný dopad na výrobu ani existenci dosavadních značek obou pivovarů, fúze má především zjednodušit jejich hospodaření.

„Starobrno bude i nadále vyrábět pivovar na Mendlově náměstí podle stejných receptur jako dosud. Změna se nedotkne ani obchodních partnerů, protože Krušovice převezmou veškeré závazky Starobrna,“ řekla mluvčí Heinekenu Kateřina Eliášová. Heinekenu, který je trojkou na světovém trhu, loni stouply tržby o 27 procent na 14,32 miliardy eur (kolem 390 miliard korun). V Česku firma zaměstnává kolem 600 lidí. Loni tuzemské pivovary skupiny Heineken vyrobily 2,8 milionu hektolitrů piva.

Nizozemská skupina vstoupila na tuzemský pivovarnický trh v roce 2003, kdy koupila Starobrno. V roce 2007 se k němu přidaly Krušovice a v loňském roce i skupina Drinks Union, která zastřešuje pivovary v Krásném a Velkém Březně, v Lounech a Kutné Hoře. Drinks Union zůstává zatím i nadále samostatnou právní jednotkou.

Vydáno pod