Při hromadné nehodě na D1 na okraji Brna zemřeli tři lidé

Nehoda na dálnici D1 (zdroj: ČT24)

Při hromadné nehodě na 189. kilometru dálnice D1 na okraji Brna zemřeli tři lidé. Další tři lidé se zranili, jedna žena je ve vážném stavu. Dálnice ve směru na Brno byla uzavřena až do pozdního večera, zprůjezdnit ji se podařilo až půl dne po havárii.

Havárie se stala před jedenáctou hodinou dopoledne na 189. kilometru ve směru na Brno. Průjezdný byl tento směr až po jedenácté v noci. Také směr na Prahu byl dočasně uzavřený kvůli zásahu záchranářů. Provoz se tam podařilo obnovit po poledni, kolony se pomalu rozjíždí, informovala policie na Twitteru.

„Staly se dvě nehody. Při jedné se srazily dva kamiony a jedno osobní auto,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová.

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Mikošky začala vozidla hořet. „Osobní auto je komplet zasažené stejně jako návěs prvního kamionu a také část druhého,“ uvedl Mikoška a dodal, že škody způsobené požárem budou v milionech korun. 

Tři lidé včetně dítěte zemřeli před příjezdem záchranářů. „Záchranná služba na místě ošetřila tři zraněné, těžce zraněnou ženu a dva středně těžce zraněné muže převezla do brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Informace o stavu pacientů nemocnice poskytovat nebude.

Auta, která zůstala v koloně před místem nehody ve směru na Brno, policie otočila zpět a vyvedla z dálnice přes exit Kývalka. Vozy z dálnice sjížděly buď na exitu 182 Kývalka, nebo už na exitu 178 Ostrovačice, v obou případech se ale záhy dostaly do kolon na objízdných trasách.