V příštích dnech se ochladí, hrozí mrazíky a na horách bude i sněžit

Zatímco do středy se v Česku držely teploty vysoko nad bodem mrazu, v dalších dnech přijde od západu citelné ochlazení. Meteorologové varují před přízemními mrazíky, na horách bude i sněžit.

Přestože první říjnové dny šplhaly teploty až ke dvaceti stupňům, počasí v dalších dnech připomene podzimní realitu s citelně nižšími teplotami.

Ochlazovat se bude už během čtvrtka, do večera už by měly teploty na severozápadě republiky spadnout až k nule. Pouze v jihovýchodní části by mohli ještě ve čtvrtek kolem šesté hodiny večer naměřit i 17 stupňů. 

Předpověď počasí pro období kolem prvního říjnového víkendu
Zdroj: ČT24

Na hory může přijít sníh

Ve čtvrtek jinak hrozí i přízemní mrazíky. A podobně jako ve středu meteorologové očekávají proměnlivou oblačnost a přeháňky, na horách v polohách v nadmořské výšce nad 1200 metrů už navíc půjde o přeháňky sněhové.

„V noci na pátek klesnou teploty na šest až dva stupně Celsia, přes den se také příliš neohřejeme, očekáváme, že teploty v pátek přes den budou mezi 11 a 15 stupni,“ uvedl meteorolog ČT Pavel Borovička. 

Rovněž o víkendu bude chladněji, teploty nepřesáhnou 14 stupňů Celsia. „Oblačnosti by ale mělo nepatrně ubývat, v neděli by se už jen místy měl vyskytovat občasný déšť či přeháňky, další dny po víkendu by měly být oblačné až polojasné, s možností nějaké přeháňky, na horách sněhové,“ dodal meteorolog ČT.