O víkendu se teploty udrží nad 10 stupni, ranní mlhy vystřídá odpoledne slunce

O víkendu si lidé užijí slunečních paprsků hlavně na východě Česka a také na horách. Jinak bude většinou zataženo, odpoledne se ale mohou mraky protrhávat i v Čechách. Maxima přes den se budou pohybovat kolem 13 stupňů, na východě může být i 16 stupňů. Po celý víkend se hlavně ráno a dopoledne mohou vyskytovat mlhy.

V pátek bude většinou zataženo, na východě Česka ale bude oblačnosti méně, může být i polojasno. I na horách se budou mraky protrhávat. Rtuť teploměru vyšplhá na 9 až 13 stupňů Celsia, na východě může být až 16 °C.

V noci bude většinou zataženo, místy mohou být mlhy a ojediněle slabé mrholení. Na východě zůstane méně oblačnosti. Teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, při zmenšené oblačnosti až na 2 °C.

V sobotu zůstane zpočátku zataženo, ojediněle může mrholit a ráno i dopoledne se budou místy vyskytovat mlhy. Na východě Česka stejně jako na horách ale může být i jasno. Během dne se pak může rozpustit oblačnost i v Čechách, zejména na západě.

Teploty budou stejné jako v pátek, přes den vyšplhají ke 13 stupňům, při zmenšené oblačnosti až na 15 °C.

Podobný ráz počasí vydrží také v neděli, kdy má být převážně zataženo s občasným deštěm nebo mrholením a ranními mlhami. Také v neděli se ale během dne na obloze ukáže sluníčko a srážky budou jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty budou 10 až 14 °C, na východě Česka bude i 16 °C.

x
Zdroj: ČT24

Ani zpočátku příštího týdne se počasí příliš nezmění. V pondělí i v úterý bude oblačno, v pondělí bude mraků na obloze méně. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů, v úterý o dva stupně klesnou.