Bratry, které unesli jejich rodiče, viděli v Německu. Policie usiluje o evropský zatykač

Unesení bratři byli viděni v Německu (zdroj: ČT24)

Rodiče, kteří unesli v pátek své dvě děti ze strakonického dětského centra, viděli svědci v německém Freyungu. Policie chce proto získat evropský zatykač, řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jde o dva bratry: Davida Lackó (10) a Leonarda Lackó (4), kteří byli soudně odebráni rodičům Anitě Lackó a Bronislavu Slobodovi.

„Kolegové mají záchyt od svědka z Freyungu, že se to auto s posádkou čtyř osob, z toho byly dvě děti, mohlo pohybovat někde u Freyungu. Je předpoklad, že by se možná přes Německo a Rakousko mohli dostat na Slovensko, protože tam mají kořeny. Aktuálně rozšiřujeme pátrání na Německo, Rakousko a Slovensko, budeme se snažit získat evropský zatýkací rozkaz,“ řekl Matzner.

V Rakousku mají podle mluvčího rodiče vazby, obchodují tam s oblečením. „Je to jedna z možností, proto jsme požádali rakouské kolegy, aby se lidem i tomu vozidlu věnovali,“ řekl Matzner. 

Mladší Leonard měl na sobě naposledy zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí značky Adidas, tepláky a na nohou boty s Batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a znatelné kruhy pod očima.

Starší David měl naposledy oblečené žlutooranžové tričko s dlouhým rukávem a vpředu s anglickým nápisem, tmavě modré tepláky. Má střiženou ofinu v půli čela. „Oba chlapci jsou bledší pleti,“ uvedl Matzner.

Rodiče chlapce unesli 13. října z dětského centra ve Strakonicích během povolené návštěvy. „Byli během ní pravděpodobně o samotě, rodiče je popadli do náručí, každý jednoho a zmizeli,“ popsal Matzner teorii, jak rodiče s dětmi zmizeli. Odjeli vozem Chrysler Voyager zelené barvy s poznávací značkou BA477HU. Vyzval, ať lidé jakékoliv informace k jejich pohybu, pobytu či plánům volají na linku 158.

Vydáno pod