Počasí o víkendu: V pátek sluníčko, pak dešťové přeháňky

Předpověď počasí pro nejbližší dny (zdroj: ČT24)

Během pátku bude počasí nad Českem ovlivňovat teplejší vzduch od jihovýchodu, proto nás čeká teplý a slunečný den. Večer ale začne přicházet studená fronta, o víkendu se proto dočkáme hojnějších srážek a někde i bouřek. Zatímco v sobotu ještě budou teploty hlavně na východě republiky skoro letní, v neděli se ochladí.

V pátek bude jasno nebo polojasno, více mraků bude jen na severozápadě Česka, kde může být až oblačno. Teploty přes den vystoupají na 20 až 24 °C.

V sobotu přibydou v Čechách mraky, podle předpovědi má být polojasno až oblačno. Během odpoledne a večera navíc budou od západu přicházet dešťové mraky a hrozí přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty budou stejně jako v pátek 20 až 24 stupňů Celsia.

Srážky během víkendu
Zdroj: ČT24

Teplejší počasí si užijí lidé na východě republiky, na Moravě a ve Slezsku totiž ještě zůstane jasno až polojasno a rtuť teploměru může vyšplhat až na 27 stupňů.

V neděli ještě bude na východě přechodně polojasno, během dne se ale déšť nebo přeháňky rozšíří z Čech i na Moravu a do Slezska. Od severozápadu ovšem zase budou srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty už v Čechách klesnou pod 20 stupňů, maxima se mají pohybovat mezi 15 až 19 stupni Celsia. Na Moravě a ve Slezsku pak má být 20 až 24 °C. 

Pokud se někdo chystá během víkendu vyrazit do lesa na houby, zůstává aktivita klíšťat nízká. Během celého víkendu bude na stupni 3, což je jen mírné riziko. 

Předpověď pro nejbližší dny
Zdroj: ČT24