Mladík dvakrát ukradl autobus - policistům se svěřil, že chce být autobusák

Sedmnáctiletý mladík z Brněnska chtěl být zřejmě od mala autobusákem, a nemohl se dočkat „řidičáku“, během několika dní totiž dvakrát ukradl autobus, jednou se s ním vyboural a dokonce si zahrál i na linkového řidiče, když neváhal brát cestující.

První autobus zmizel před několika dny z parkoviště poblíž obchodního centra v Modřicích u Brna, znovu se našel v Troubsku na Brněnsku, ale s prázdnou nádrží a s najetými 700 kilometry navíc.

„Přivolaní policisté na místě narazili na sedmnáctiletého mladíka, který se prý už chystal kontaktovat dopravce. Hlídce se svěřil s tím, že by chtěl být autobusákem, klidně by prý jezdil i zadarmo a opuštěný autobus chtěl dopravci přivézt,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Druhý autobus stejného dopravce zmizel v pátek po půlnoci z brněnského autobusového nádraží. Tentokrát ho ale policisté podle informačních systémů vysledovali a při kontrole na Kladensku odstavili. Za volantem pak znovu seděl dotyčný mladík z Brněnska.

„Stejně jako před několika dny absolvoval s autobusem jízdu po dálnici, po Praze a až na Kladensko. Tam si také, jak přiznal, vyzkoušel i linkovou přepravu, když za deset korun svezl náhodného cestujícího,“ dodal mluvčí.

Na rozdíl od první jízdy ale mladík nehavaroval. Při první vyjížďce na Kladensko totiž autobusem poškodil fasádu rodinného domku a z místa nehody ujel.