Jednaosmdesátiletá Britka jela po dálnici 24 km v protisměru

Londýn - Více než 24 kilometrů urazila po dálnici v protisměru 81letá Britka, než se ji policii podařilo odchytit. Marthu Harwoodovou z Darwenu v anglickém hrabství Lancashire zmátl nový kruhový objezd natolik, že z něj vyrazila chybným směrem. Než dopravní policie popletenou starou paní dopadla, zabavila jí auto a dopravila domů, stihla projet sedmi křižovatkami, napsal list Daily Mirror.

Čtyři lidé cestující v protijedoucí fordce doplatili na stařenčinu jízdu o rychlosti 65 kilometrů v hodině lehkými zraněními a silnice musela být na pět hodin uzavřena.
   
„Nejdřív mě vůbec nenapadlo, že je něco v nepořádku,“ komentovala svůj kousek květinářka v důchodu. „Byl klid. Ale pak jsem si všimla, že proti mně jedou auta. Hrozně jsem se vyděsila a nevěděla jsem, co si počít.“
   
Policisté s ní prý ale zacházeli velice vlídně. Zeptali se jí, zda si před cestou od kamarádky nedopřála kapičku alkoholu, ona se ale dušovala, že za volant usedá zásadně střízlivá.
   
„Ještě jsem se nerozhodla, jestli přestanu jezdit. Po tom, co se stalo, se cítím tak trochu hloupě,“ kála se.Martha Harwoodová nebyla po pondělním nočním dramatu zadržena, ale muži zákona jí pohrozili, že by mohla přijít o řidičský průkaz.

Vydáno pod