Opilý řidič ve Varnsdorfu vážně zranil cyklistku

Varnsdorf (Dečínsko) - Děčínští policisté zadrželi pětadvacetiletého muže, který v neděli dopoledne ve Varnsdorfu autem srazil cyklistku a ujel z místa nehody. Žena je s vážnými zraněními nohou v ústecké nemocnici, podle policistů bude mít po zranění trvalé následky. Mluvčí děčínské policie Ladislav Cvik dnes uvedl, že muž řídil pod vlivem alkoholu.

Policistům k dopadení řidiče pomohli svědci, kteří nehodu viděli. Nakonec se na policii přihlásil i muž, který jel v autě jako spolujezdec, a prozradil totožnost pachatele. Policisté řidiče i jeho vůz našli doma. „Mladík, který způsobil nehodu, byl v době řízení pod vlivem alkoholu, ale přesná hodnota bude známa až po laboratorním výsledku,“ uvedl Cvik.

Řidiče již policisté obvinili z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Hrozí mu trest odnětí svobody až pět let.

Ujetí od dopravních nehod není v Ústeckém kraji ničím výjimečným. Například na konci letošního ledna poslal teplický soud na dva roky do vězení devatenáctiletého Tomáše Mohaupta, která přejel osmdesátiletou ženu. Ta nehodu nepřežila. Soudce Miroslav Čapek tehdy řekl, že pro nepodmíněný trest, proti kterému se obžalovaný odvolal, se rozhodl hlavně kvůli tomu, že muž od nehody ujel.