Rekonstrukce nádraží omezí v Kolíně průjezd některých rychlíků

Kolín - Z důvodů rekonstrukce železničního uzlu Kolín bude od soboty omezen průjezd některých rychlíků tímto nádražím. Dálkové vlaky na trase Praha - Kolín - Havlíčkův Brod - Brno pojedou v následujících třech měsících přes Nymburk. Z Prahy budou odjíždět o šest minut dříve a vyhnou se stanici Praha-Vršovice, uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Nedělní rychlíky odjíždějící z Havlíčkova Brodu do Prahy v 16:45 budou v následujících třech měsících jezdit přes Nymburk a Poříčany do stanice Praha-Holešovice. Na této odklonové trase nebudou zároveň zastavovat pro nástup a výstup cestujících.

Kapacitu tratě značně snižuje také výluka na železnici mezi Kolínem a Velimí, která začala v úterý. „Vlaky proto až do pátku jezdí podle výlukových jízdních řádů. Některé spoje nahrazují autobusy, jiné jezdí odklonem. Zároveň dochází k časovým posunům odjezdů a příjezdů souprav,“ upozornil Kubala.

Cestující by podle něj měli věnovat pozornost výlukovým jízdním řádům. Najdou je ve stanicích nebo na webových stránkách Českých drah. Aktuální informace poskytuje nepřetržitě i kontaktní centrum na telefonu 840 112 113.

Vydáno pod