Za zneužívání chlapců dostali dva muži čtyřapůlletý trest a podmínku

Praha - Podle verdiktu, který vynesl Obvodní soud pro Prahu 3, by si měl Ondřej Martinek odpykat za zneužívání nezletilých chlapců při akcích sdružení Malý princ čtyři a půl roku za mřížemi. Další obviněný David Lein dostal tříletý trest vězení s pětiletou podmínkou. Podle obžaloby oba muži zneužili přibližně dvě desítky dětí, nejmladšímu z nich bylo sedm let. Proti rozsudku se lze ještě odvolat.

Podle obžaloby Martinek zneužil 17 dětí. Lein jedno, navíc ale podle žalobců chlapce fotografoval v pornografických pozicích, a proto se dopustil ještě trestného činu ohrožování mravnosti. Soud oběma mužům rovněž uložil desetiletý zákaz práce s nezletilými a mladistvými. Martinek má navíc absolvovat ústavní a Lein ambulantní sexuologickou léčbu.

Sdružení Malý princ se od obou mužů distancovalo. „Jakýkoliv podíl viny na zneužití dětí vedení sdružení rozhodně odmítá. Pokud obvinění skutečně páchali trestnou činnost, která jim je přičítána, vedení o tom nevědělo a nezaznamenalo ani skutečnosti, které by tomu napovídaly,“ stojí na internetových stránkách sdružení. Kvůli aféře ale Malý princ žádné aktivity pro děti neorganizuje a nejspíše zanikne.