Včerejšek ve znamení tragických nehod, na D1 zemřel 11letý chlapec

Praha - Hned několik tragických nehod se v sobotu stalo na českých silnicích. Zahynulo při nich nejméně 6 lidí a dalších bezmála 20 se zranilo. V noci se kvůli hromadné havárii pěti aut zastavil na několik hodin provoz na dálnici D1. Před víkendem policie varovala, že její dubnové statistiky nebezpečně rychle plní oběti dopravních nehod. Řidiči si ale větší pozor nedali - ještě v pátek se policejní seznam rozrostl minimálně o tři a ten sobotní o dalších nejméně šest mrtvých. Dvanáct dubnových dní tak stačilo k tomu, aby na něm bylo bezmála čtyřicet položek.

K tragické bilanci přispěla i dálnice D1. Nedaleko Zruče nad Sázavou včera asi ve 22:30 havaroval kamion a čtyři osobní auta. Provoz ve směru na Prahu se na několik hodin zastavil, práci měla policie a hlavně záchranáři. Nehoda stála život jedenáctiletého chlapce. „Jedna těžce zraněná žena byla letecky transportována do vinohradské nemocnice v Praze. Další čtyři lehce zraněné, včetně desetiletého chlapce, převezli sanitky do nemocnic v Kutné Hoře a v Benešově,“ informovala ČT mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Podle policie se srážka stala poté, co neosvětlený kamion zůstal po
předchozí nehodě stát napříč silnicí. Přijíždějící vůz Volkswagen Passat do něho narazil a skončil ve středových svodidlech. Podle původních neoficiálních informací převáželo nákladní auto plyn. Hasiči však dnes sdělili, že kamion vezl palety a stoly. Na místě zasahovaly čtyři sanitní vozy z Benešova, Vlašimi a Zruče nad Sázavou,
policisté a hasiči.

Tragicky dopadla taky odpolední nehoda na dálnici D5 poblíž Rudné u Prahy. Ve směru na Plzeň se nejdřív srazila dvě auta. Do sanitky, která zastavila, aby pomohla, pak narazilo osobní auto. V něm zahynula spolujezdkyně. Tři záchranáři v sanitce utrpěli zranění. Při další nehodě osobního auta na Novojičínsku zemřel třicetiletý muž z Libhoště. Jeho spolujezdkyně je v kritickém stavu.