Pražská integrovaná doprava má nové logo, červenomodré

Praha - Pražská integrovaná doprava má nové logo. Zelený nápis Ropid nahradí dvě navzájem vpletené třičtvrtěkružnice v červené a modré barvě, s nápisem PID uvnitř, informoval o tom v tiskové zprávě Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která organizuje dopravu v Praze a jejím okolí.

„Barvy nového loga reprezentují jak příslušnost k území Prahy a Středočeského kraje, tak propojení různých druhů dopravy,“ vysvětlil Drápal. Červená tak kromě Prahy symbolizuje i městskou dopravu, modrá, která je barvou Středočeského kraje, zastupuje také železnici a příměstskou dopravu. Propletenost obou nedokončených kružnic odkazuje na provázanost jednotlivých druhů dopravy.

Značku v některých variantách doplňuje nápis Pražská integrovaná doprava. Logo bude Ropid používat i v celočerné podobě.

„Na materiálech bychom chtěli nové logo používat od 9. května,“ řekl Drápal. Značka se objeví také v jízdních řádech nebo zastávkách, postupně by ji měli lidé potkávat i v dopravních prostředcích PID. Autorem loga, které vzešlo z veřejné soutěže, je výtvarník Vít Stanovský. Do klání o novou značku lidé přihlásili 173 návrhů.