O víkendu zemřelo na silnicích 8 lidí

Praha - Během víkendu se na českých silnicích a dálnicích stalo celkem 639 dopravních nehod, při kterých se zranilo 193 lidí, z toho 33 těžce, osm lidí zemřelo. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 102 dopravních nehod a 81 havarovaných řidičů nedalo přednost v jízdě, 59 řídilo pod vlivem alkoholu. Celková hmotná škoda byla téměř 39 milionů korun. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

Dvaadvacetiletý řidič havaroval v sobotu dopoledne mezi obcemi Kostelany a Bunč na Kroměřížsku, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Při nehodě zemřela devatenáctiletá spolujezdkyně, která zůstala zaklíněná pod pravou částí vozidla.

V sobotu se v Praze na Rohanském nábřeží střetl autobus a několik vozidel. Nehoda si vyžádala sedm zraněných. Nábřeží bylo uzavřeno kvůli natáčení amerického snímku G.I.Joe, ale kolize pravděpobně nebyla součástí scénáře.

Šestačtyřicetiletý motocyklista zahynul 26. dubna u Katovic na Strakonicku. Muž nepřežil čelní střet s dodávkou.

V pražské Hostivaři se v neděli před polednem srazily dva autobusy, které vezly děti na školu v přírodě. Na místě zasahovala záchranná služba a policie. Podle mluvčí záchranné služby Jiřiny Ernestové bylo do nemocnic odvezeno 11 dětí s lehkými poraněními.

V neděli odpoledne se srazil motocykl Yamaha s osobním autem Citroën Xsara na silnici mezi obcemi Lipovka a Solnice na Rychnovsku. Při nehodě došlo k lehkému zranění motorkáře a k těžkému zranění jeho třiadvacetileté spolujezdkyně.  

V neděli 27. dubna se srazil motocykl Yamaha s osobním autem Citroën Xsara na silnici mezi obcemi Lipovka a Solnice na Rychnovsku.
Zdroj: Policie ČR/www.mvcr.cz