Hasiči vyprostili řidiče uvězněného v kabině kamionu

Železný Brod (Jablonecko) - Nehoda kamionu přerušila dnes na půl dne provoz na mezinárodní silnici E65 u Železného Brodu. Havárie se stala na úseku s nebezpečnými zatáčkami mezi Loužnicí a Železným Brodem, kde letos již zahynuli dva motoristé. Kamion se převrátil na střechu v ostré zatáčce s přikázanou rychlostí třicet kilometrů za hodinu. Zraněný řidič zůstal zaklíněný pod sedadlem, informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

„Kamion havaroval před 7:00 a řidiče se podařilo vyprostit z kabiny po 9:30. Měl zraněné nohy,“ dodala Michalíčková. Na místě nehody zasahovaly dva jeřáby. Snažily se opatrně otočit havarovaný vůz, aby hasiči mohli dostat řidiče ven. Nehoda blokovala silnici mezi Železným Brodem a Tanvaldem deset hodin.

Podle Luďka Mastníka z jabloneckého policejního ředitelství zraněný řidič tvrdil, že na kamionu selhaly brzdy. Vyšetřování tomu nasvědčuje, i když podle policistů nelze vyloučit ani nepřiměřenou rychlost.

„Na silnici E65 mezi Loužnicí a Železným Brodem jezdí řada řidičů neukázněně, i když tam často hlídkujeme a používáme radar na měření rychlosti. Opatrnější motoristé se silnici raději vyhýbají,“ dodal Mastník. V úseku mezi Loužnicí a Železným Brodem přišel v sobotu o život mladý motorkář. Dostal se do protisměru a narazil do Škody Fabia. Auto začalo hořet, dvě ženy a dvě děti se z něj dostaly včas.