Rozbor krve u Lubiny přítomnost alkoholu neprokázal

Hradec Králové - Výsledky rozboru krve bývalého hokejisty Ladislava Lubiny, kterého policie podezírá ze zavinění tragické nehody, neprokázaly, že by byl v době srážky pod vlivem alkoholu. Policisté dnes vyslechli další svědky. Případ vyšetřují jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za který hrozí šest měsíců až pět let vězení.

Lubina z místa srážky po chvíli utekl, po více než šesti hodinách se odpoledne přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Policisté ho podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. V některých diskusích na internetu se ale objevily spekulace, že bývalý hokejista byl v době nehody pod vlivem alkoholu a z místa utekl, aby vystřízlivěl.

Pokud jsou podle soudního znalce Viktora Voříška, který pracuje v hradecké fakultní nemocnici, výsledky rozboru krve negativní, lze předpokládat, že u prověřované osoby nebyly několik hodin před odběrem krve vysoké hodnoty alkoholu. „Neznám podrobnosti tohoto případu, ale obecně je možné říci, že pokud by někdo měl v krvi například více než promile alkoholu, bylo by možné jej z rozboru krve zjistit například i po šesti hodinách,“ řekl.

Vydáno pod