Na majetek ministerstva zemědělství byla uvalena exekuce

Praha - Ministerstvu zemědělství byl kvůli soudnímu sporu zablokován veškerý nemovitý majetek. Důvodem je soudní pře trvající už 17 let s manželským párem z Moravy, který žádá vyplacení peněz jako náhradu za restituci své chalupy. Ministerstvo mělo vyplatit zhruba půl milionu korun a uhradit soudní výlohy vyčíslené přibližně na 100 tisíc korun. Úřad ale peníze poslal pozdě. Exekuce je uvalena na veškerý nemovitý majetek ministerstva po celé republice. Informovala o tom dnes televize Nova.

Podle soudního rozhodnutí měli manželé peníze od ministerstva dostat jako náhradu za investice, které do nemovitosti na Jičínsku vložili. Tu si pořídili v sedmdesátých letech a v rámci restitučního řízení ji později museli vydat. Ministerstvo zemědělství se s platbou opozdilo, a tak manželé podali návrh na nařízení exekuce.

Ministerstvo se dovolalo proti platbě soudních a exekučních nákladů. Městský soud údajně o dovolání už rozhodl, výsledek je ale do doručení účastníkům sporu tajný. Exekuce na státní majetek zatím zůstává v platnosti.