Během několika hodin požáry zničily čtyři auta

Karviná/Český Těšín (Karvinsko) - Požáry čtyř automobilů likvidovali od čtvrtečního večera hasiči na Karvinsku. V Karviné začala po nárazu do betonového ostrůvku hořet Škoda Favorit. V Českém Těšíně pak plameny zničily tři vozy na parkovišti, informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Ve čtvrtek večer kolem osmé hodiny narazil řidič s osobním vozem do betonového ostrůvku pro chodce. „Automobil byl nárazem vymrštěn a dopadl na vozovku asi 20 metrů od místa nehody. Začala hořet motorová část auta a řidiče se podařilo z vozu utéct,“ uvedl mluvčí. Dodal, že nehoda se stala přímo před centrální hasičskou stanicí a tamní hasiči požár zlikvidovali během několika minut.

Ve druhém případě oznámila požár automobilu na parkovišti v Českém Těšíně v Hornické ulici svědkyně na tísňové lince dnes krátce před třetí hodinou. Když na místo přijeli hasiči, v plamenech už byly tři osobní vozy. Požár zcela zničil VW Golf a poškodil vozidla Seat Cordoba a Peugeot 206.

„Škoda podle prvních odhadů přesáhne 300 000 korun. Příčinu požáru určíme podle výsledků expertíz. Jednalo se pravděpodobně o úmyslné zapálení nebo nedbalost,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Vydáno pod