ROPID zvýší náklady kartičkových jízdních řádů Eska

Praha – Cestující v pražských příměstských vlacích budou mít od 14. prosince větší šanci, že seženou tzv. kartičkový jízdní řád. Podle společnosti ROPID je o kartičky velký zájem a letos jich bude vytištěno 350 tisíc. Jízdní řády "Eska" jsou k dispozici zdarma v některých informačních centrech Českých drah, ve všech infocentrech pražského dopravního podniku a také na vybraných informačních bodech ve Středočeském kraji, informoval tiskový mluvčí ROPID Filip Drápal.

Jízdní řády vydal ROPID v sedmi verzích, vždy pro jeden z hlavních směrů železnice z Prahy včetně přilehlých navazujících spojů ve Středočeském kraji. Kartičky se liší barvou a díky malému formátu se vejdou do kapsy či peněženky.

„Kartičkové jízdní řády si za posledních 10 let získaly početný okruh uživatelů, a jelikož dochází rok od roku k nárůstu počtu cestujících na železnici a v příštím roce vzroste počet vlaků o plných 33 procent, zvýšili jsme celkový náklad,“ uvedl Pavel Macků z odboru marketingu ROPID.

Lidé cestující vlakem si také od konce listopadu mohou koupit celosíťový jízdní řád, který vydala Správa železniční dopravní cesty, nebo sešity s jízdními řády na tratích v jednotlivých regionech.