Mrazy nepoleví dalších deset dní

Praha - Silné noční mrazy budou podle meteorologů patrně trvat i příštích deset dní. Pak by se mělo mírně oteplit, i tak se ale lidé budou muset až do konce první únorové dekády připravit na spíše chladné a oblačné počasí. Období do 10. února bude srážkově a teplotně průměrné. Na své by si mohli přijít hlavně milovníci zimních sportů, protože na konec ledna a počátek února meteorologové předpovídají sněžení.

Naopak bezdomovci, ale třeba i správci vodovodního potrubí se budou muset mít hned v příštích dnech kvůli silným mrazům na pozoru. V mnoha místech totiž kvůli mrazům praskla vodovodní potrubí - v Brně jsou dnes kvůli tomu od rána bez vody tisíce lidí v městských částech Komín a Bohunice.

Nejnižší noční teploty mají být do 21. ledna minus sedm až minus 13 a při vyjasnění až kolem minus 15 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty by měly být nejprve minus osm až minus dva stupně, pak by měly být minus čtyři až dva stupně.

Od 21. ledna do konce měsíce má být zpočátku oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo deštěm se sněhem. Sněžení se očekává hlavně na horách. Celkově se oteplí, nejvyšší denní teploty budou minus dva až plus čtyři stupně.