Lidovci tvrdí, že palác Charitas kvůli volbám nezastavili

Praha - KDU-ČSL se postavila proti spekulacím, že kvůli pravděpodobnému konání předčasných voleb do Poslanecké sněmovny byla nucena zastavit své sídlo Palác Charitas v Praze 2. Jak strana uvedla, předvolební kampaň v případě konání říjnových předčasných voleb do sněmovny bude financována stejně jako kampaň pro volby do Evropského parlamentu, tedy půjčkou od bankovního ústavu. Na evropské volby si KDU-ČSL půjčila pět milionů korun, o výši půjčky na kampaň pro případné říjnové volby ještě strana nerozhodla.

Lidovci dále prohlásili, že splátky hypotečního úvěru ve výši 66 milionů korun určeného na komplexní rekonstrukci Paláce Charitas pravidelně splácí. Úvěr je zajištěn vkladem zástavního práva ve prospěch České spořitelny na budovu Paláce Charitas a měl by být splacen 31. července 2014.

Deník E15 přinesl informaci, že případné předčasné volby do Poslanecké sněmovny, které by se mohly konat nejpozději 9. a 10. října, budou stát 1,25 miliardy korun a „provětrají“ i stranické pokladny, které na tom podle zveřejněných výročních zpráv o hospodaření stran nejsou nejlépe. V plusu loni skončilo jen hospodaření sociálních demokratů a lidovců, zatímco ODS, KSČM a Strana zelených vykázaly záporná čísla. U občanských demokratů je podle médií ztráta 195 milionů korun, socialisté mají k dobru 9,5 milionu korun.

Vydáno pod