Na Jižní spojce se z mostního náspu zřítil kamion

Praha - Při havárii na pražské Jižní spojce narazil v noci na dnešek kamion do svodidel a sjel z mostního náspu nad Záběhlickou ulicí. Nákladní vůz převážel horký asfalt, z vozu ale unikla jen nafta z proražené palivové nádrže. Řidič nezvládl řízení a utrpěl lehká zranění. Na internetu o tom dnes informovala pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Kamion s cisternou plnou horkého asfaltu jel ráno kolem půl jedné po Jižní spojce ve směru z Prahy 9 na Prahu 5. Na přemostění Záběhlické ulice řidič nezvládl řízení, v levotočivé zatáčce vjel do svodidel a po krajnici ujel ještě dalších 70 metrů, než se zřítil pod most a uvízl na srázu. „Cisterna plná asfaltu zůstala neporušená, z kamionu však uniklo větší množství nafty,“ uvedla Knolová.

Řidič se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. „Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze nákladu,“ řekla mluvčí pražských policistů Eva Miklíková.

Kamion s asfaltem se zřítil pod most (zdroj: ČT24)

Přivolaný lékař záchranné služby sedmadvacetiletého muže ošetřil a sanitka ho převezla na chirurgické oddělení vinohradské nemocnice.