Víkend zanechal na silnicích pět mrtvých

Praha – Pět lidí zahynulo o víkendu na českých silnicích, čtyři v sobotu, jeden v neděli. Těžce se zranilo 22 lidí, z nich dvanáct v sobotu. Všechny sobotní smrtelné nehody se staly již v noci. Při havárii osobního auta v Lochovicích na Berounsku zahynuli dva mladíci a nad ránem zemřel v Praze řidič dodávky. V noci zahynul také jeden motocyklista, který přišel o život po srážce s autem v Šenově na Ostravsku. K jedinému nedělnímu úmrtí na českých silnicích došlo v Ústeckém kraji.

Dva mladíci nepřežili v noci na sobotu dopravní nehodu u obce Lochovice. Přivolaný lékař mohl už pouze konstatovat smrt. Oběma mužům bylo shodně 23 let a cestovali automobilem značky BMW. Jejich cesta ovšem skončila nárazem do stromu.

Opilý řidič osobního auta se v Šenově na Ostravsku v noci na sobotu srazil s mopedem. Zraněného motocyklistu nechal na místě ležet a ujel. Lékaře tak zavolali až lidé, kteří kolem projížděli později. Zdravotníci ale ani po hodině oživování nedokázali motocyklistu zachránit. 

V sobotu při ranní nehodě na pražské magistrále zemřel po nárazu do svodidel čtyřiapadesátiletý řidič dodávky. „Dodávka havarovala kolem páté hodiny ranní v ulici 5. května u sjezdu na Jižní spojku. Vozidlo narazilo do svodidel ve středovém pruhu,“ sdělil policejní mluvčí Ján Mikulovský.

Vážným zraněním šestnáctileté dívky skončila v sobotu odpoledne nehoda motocyklu, který řídila, se dvěma osobními auty v Mnichovicích na Benešovsku. Nezletilá motocyklistka utrpěla pravděpodobně úraz hlavy a byla v bezvědomí, záchranáři ji převezli do střešovické nemocnice. Další dvě lehce zraněné osoby záchranáři převezli na chirurgickou ambulanci v Říčanech.