Volební kandidátku ODS v Praze povede Vodrážka

Praha - Pražskou volební kandidátku ODS v předčasných sněmovních volbách zřejmě povede první místopředseda ODS David Vodrážka. Lidovým novinám řekl, že se na tom dohodl s šéfem pražské ODS a primátorem Pavlem Bémem. Chtěli tak prý zamezit domněnkám o neshodách v pražské ODS. Předseda občanských demokratů a expremiér Mirek Topolánek povede v předčasných sněmovních volbách zřejmě kandidátku ODS v Jihomoravském kraji.

„Jako první místopředseda bych měl být lídrem. S Pavlem jsme se dohodli, že to tak bude a on bude na kandidátce hned za mnou, aby se zamezilo spekulacím o rozbrojích v pražské ODS,“ uvedl Vodrážka. „S Davidem jsme v naprosté shodě, ale oznámíme celou kandidátku, až přijde čas,“ dodal Bém.

Média před časem informovala o tom, že kandidátem na lídra ODS v Praze by mohl být i předseda občanských demokratů a expremiér Mirek Topolánek. Bém ale s Topolánkem jako jedničkou na kandidátce údajně nesouhlasil. Expremiér zřejmě povede v předčasných sněmovních volbách kandidátku ODS v Jihomoravském kraji.