V Benešově se při nehodě autobusu zranilo pět lidí

Benešov - V Benešově se ráno srazil autobus s osobním autem. Při nehodě se většinou lehce zranilo pět lidí a skončilo v nemocnici. Autobus sjel po nárazu do příkopu a převrátil se na bok. Dva zranění byli z osobního auta, tři z autobusu, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Podle původních informací policie v autobuse nebyl nikdo zraněn. Příčiny nehody se vyšetřují, doplnila benešovská policejní mluvčí Denisa Malá.

Nehoda se stala v Křižíkově ulici nedaleko pekárny. Autobus se převrátil na pravý bok. Jelo v něm asi 40 lidí, převážně dětí cestujících do škol. Podle jeho řidiče si nikdo na zranění nestěžoval a všichni odjeli náhradním autobusem. Z havarovaného vozu se lidé dostali po rozbití okna a vyprostit je pomohli hasiči.

„Nikdo nebyl zraněn vážně,“ uvedla Janečková. Ve většině případů se jednalo o pohmožděniny. Jedna nezletilá dívka z autobusu podle Janečkové vykazovala akutní stresovou reakci, nebyla zraněna, ale byla v šoku. Řidič osobního auta utrpěl otřes mozku a měl otevřenou ránu na koleni. V nemocnici skončil také jeho spolujezdec.

Vydáno pod