Na Písecku při nehodě zemřeli dva řidiči, jedno z aut hořelo

Podolí (Písecko) – Oba řidiči zahynuli a spolujezdkyně jednoho z nich utrpěla těžké zranění při srážce dvou osobních aut na silnici I/29 mezi obcemi Křenovice a Podolí na Písecku. Po střetu začalo jedno z aut hořet a komunikace plná trosek byla po havárii několik hodin neprůjezdná. Nehoda se stala v úseku nebezpečných zatáček mezi Podolím a Křenovicemi, řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

„V jednom vozidle byly dvě osoby – muž, který podlehl těžkým popáleninám a poraněním neslučitelným se životem, a asi padesátiletá žena, kterou transportoval vrtulník na traumacentrum nemocnice v Jihlavě s poraněními končetin a trupu. Řidič druhého vozidla podlehl těžkým mnohočetným poraněním a lékař záchranné služby byl nucen konstatovat úmrtí,“ upřesnil ředitel krajské záchranné služby Marek Slabý.

Podle mluvčí krajských hasičů Venduly Matějů se těžce zraněnou ženu podařilo hasičům vyprostit právě z hořícího auta. U nehody zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Milevska a Písku a dobrovolní hasiči z Podolí.

Během víkendu se staly další čtyři smrtelné dopravní nehody, tři z nich v sobotu. Z dalších nehod si jejich účastníci odnesli těžká zranění. Při nehodách se dnes zranili i dva policisté. V Praze, když řidička policejního vozu nedala přednost, utrpěl zranění její spolujezdec. V Karlových Varech se odpoledne těžce zranil policista na motorce, když se srazil s autobusem.