Brněnští policisté vyšetřují podezřelé úmrtí dvou Asijců

Brno - Brněnští policisté vyšetřují podezřelé úmrtí muže a ženy asijského původu, jejichž těla našli v noci na dnešek v herně na Cejlu. Pravděpodobně šlo o vraždu, policisté ale zatím o cizím zavinění nechtějí spekulovat. „Musíme počkat na výsledek pitvy, který budeme znát zřejmě v pondělí,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Podezřelé dění v herně oznámil někdo brzy po půlnoci na tísňovou linku. Na místo vyjeli policisté, s otevřením dveří jim pomohli hasiči. Přivolaný lékař už ale pouze konstatoval smrt.      

Čin se stal v herně, jichž je v brněnské problémové čtvrti celá řada. Mrtvá těla odvezli policisté k pitvě až dnes před polednem. „Stalo se to za asistence policejních hlídek,“ řekla Svobodová. Na místě se prý totiž srocovali jak Romové, kteří tvoří velkou část obyvatel Cejlu, tak asi desítka lidí z asijské komunity, patrně Vietnamci. Ti odpoledne nosili před hernu květiny a zapalovali svíčky.  

Reportáž Lukáše Pfausera (zdroj: ČT24)

Policie se nechce vyjadřovat k podrobnostem činu. Lidé z okolí hovoří o možnosti loupežné vraždy nebo sporu ve vietnamské komunitě.