Po nehodě v „myší díře“ zkolaboval Barrandovský most

Praha – Kvůli hromadné nehodě v tzv. „myší díře“, kterou se sjíždí z pražského Barrandovského mostu do Barrandovské a Strakonické ulice, zkolabovala ranní doprava na mostě a na navazující Jižní spojce. V úzkém podjezdu se střetly tři kamiony, do nehody se připletla také dodávka. „Myší díra“ byla po nehodě uzavřena. Zhruba po hodině se podařilo havarovaná vozidla odstavit na krajnici, další hodinu však ještě zůstávala doprava na nejvyšším pátém stupni.

Nehoda čtyř vozidel se stala kolem půl deváté v největší dopravní špičce. Sjezd ke světelné křižovatce, odkud mohou auta pokračovat buď Barrandovskou ulicí na Pražský okruh, nebo Strakonickou ulicí do Radotína a na příbramskou rychlostní silnici, potom byl zcela zablokován. Uvolnit se ho podařilo až před devátou, dlouhé a takřka nehýbající se řady aut na Barrandovském mostě a Jižní spojce prořídly během další hodiny.

„Myší díra“ je velmi těsný podjezd pod rampou Barrandovského mostu, která vede ke Zlíchovskému tunelu. Problémy řidičům působí především prudký oblouk, do kterého často najíždějí příliš rychle. Nehoda potom může zablokovat hned dva ze tří směrů, kterými se jezdí z Barrandovského mostu.