ODS zahájila negativní kampaň, opírá se hlavně do Paroubka

Praha - Manažer volební kampaně ODS a místopředseda strany Ivan Langer dnes představil billboardy otevřeně negativní fáze kampaně před květnovými volbami. Občanští demokraté se soustředí na to, co považují za hlavní nebezpečí pro Česko, tedy na ČSSD, jejího předsedu Jiřího Paroubka a sliby strany. Na dnešní tiskové konferenci Langer promítl i filmovou reklamu „Váš hlas rozhodne“, která poběží v příštích dnech v českých a moravských kinech. Na webových stránkách si mohou příznivci ODS pořídit nálepky na automobily či postery na ploty. Nejpopulárnější nese nápis „U nás není Paroubkovo“, který si už podle mluvčího strany objednalo přes 670 lidí.

„Klíčové pro každou kampaň je nelhat, říkat věci tak, jak jsou. A soustředit se na hlavní témata, která lidi trápí,“ poznamenal Langer. ODS tak na billboardech a v tištěných médiích vysvětluje své přesvědčení, že politika sociálních demokratů povede k likvidaci podnikání a snížení počtu pracovních míst, zvýší daně a rostoucí dluhy přivedou zemi ke státnímu bankrotu. Na billboardech přitom chybí jakákoliv zmínka o ODS, reklama upozorňuje na web cssdprotivam.cz.

Zamračený Paroubek bude shlížet z 500 billboardů

Zamračený Paroubek s heslem „Je čas skončit, pane Paroubku“ má podle Langera shlížet na české občany z přibližně 500 billboardů a dalších menších plakátů. V médiích se také objeví inzerce upozorňující na to, že odchod šéfa ČSSD z politiky si údajně přeje 70 procent lidí, a dokonce 33 procent voličů ČSSD. Podle mluvčího ODS Martina Kupky tak občanští demokraté reagují na nedávné Paroubkovy výzvy, který v reakci na konec šéfa sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD) v politice žádal odchod mnoha pravicových politiků.

Devadesátivteřinový klip pro kina tentokrát nevytvořil „dvorní režisér ODS“ Filip Renč. Střídající se záběry šťastných lidí, radujícího se fotbalisty v dešti, hovořících úst a historických událostí ve světě i v Československu od soudu s Miladou Horákovou po listopad 1989 mají podle Langera upozornit na „sílu lidského hlasu, který může spoustu věcí změnit a rozhodnout“.