V jižních Čechách se utopili na začátku víkendu už tři lidé

České Budějovice - Během prvního prázdninového víkendu se v jižních Čechách při koupání utopili už tři lidé. Dva muži přišli o život na Strakonicku, jeden na Českobudějovicku. Tělo třetího utonulého bylo nalezeno dnes dopoledne v řece Otavě ve Strakonicích.

„Pětatřicetiletý muž ze Strakonicka šel v noci s přáteli kolem Otavy ve Strakonicích, skočil do vody a nemohl se dostat na břeh,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Heřmanová. Přátelé zavolali hasiče, záchranáře a policisty. Pátrací akce nebyla úspěšná, tělo utonulého bylo nalezeno až dnes dopoledne kolem 10:00.

Dvacetiletý plavec utonul v pátek při koupání v řece Otavě ve Štěkni na Strakonicku. „Muž se při skoku do vody zachytil mezi kameny pod hladinou a nepodařilo se mu vyplavat,“ popsala tragédii Heřmanová. Když záchranáři mladíka vytáhli z vody na břeh, byl již mrtvý.

Třetí případ se stal v pískovně ve Veselí na Lužnicí, kam se přišel koupat padesátiletý muž v doprovodu své manželky. „Muž zřejmě trpěl roztroušenou sklerózou a byl i částečně ochrnutý na spodní část těla. Přesto však patřil mezi plavce,“ uvedla mluvčí. Muž vlezl do vody, udělal pár temp a po chvíli zmizel pod hladinou. Záchranáři pátrali až do 19:00, kdy se jim podařilo tělo objevit.