Od pátku v Česku utonulo sedm lidí

Ústí nad Labem/Olomouc – Začínající prázdniny si připisují další smutnou bilanci. Kromě tragického víkendu na silnicích lidé umírali i ve vodě; od pátku v Česku utonulo sedm lidí. Poslední případ hlásí Ústecký kraj, kde se včera večer utopili dva lidé. Mluvčí krajské policie Daniel Vítek dnes informoval, že první obětí je desetiletý chlapec, který utonul v Kamencovém jezeře na Chomutovsku. V Krásné Lípě na Děčínsku při skoku z hráze do vody zahynul sedmnáctiletý mladík.

Matka desetiletého hocha podle Vítka zmizení syna nahlásila v sobotu kolem 19:00, dvě hodiny poté, co chlapec zmizel. Během večera ho v jezeře neúspěšně hledali policisté a potápěči, ale kvůli zvířené vodě nebyli úspěšní. Tělo z vody vytáhli dnes dopoledne. Nyní okolnosti chlapcova úmrtí prošetřují. Mladý muž se v Krásné Lípě utopil v sobotu kolem 20:00. Jeho tělo se policistům podařilo najít ještě během večera.

Oběť vydala i řeka Morava

Bezvládné tělo dvaatřicetiletého muže bylo včera kolem 22:00 nalezeno rovněž v korytě řeky Moravy v katastru části obce Náklo - Lhota nad Moravou. Příčinou smrti bylo pravděpodobně utonutí, přivolaný lékař na místě již mohl jen konstatovat smrt pohřešovaného. Od pátku tak v Česku utonulo už sedm lidí. „V souvislosti s touto událostí byla nařízena pitva utonulého muže,“ poznamenal mluvčí olomoucké policie Michal Pižurin.