Pražská zoo láká na poslední večerní procházky a slavnostní program

Praha - Stejně jako v předchozích letech připravila pražská Zoo Praha pro své návštěvníky speciální komentované prohlídky večerní zoo. Po úspěšných červnových procházkách za vlky, kdy návštěvníci mohli během jednoho víkendu pozorovat chování vlčí smečky za úplňku, se v srpnu konaly pravidelné víkendové „Večerní procházky“. Díky velkému zájmu byly prodlouženy až do konce září. Pražská zoo rovněž oslaví v úterý 28. září 79. výročí svého otevření. Pro návštěvníky bude od 11 hodin u Vzdělávacího centra připraven slavnostní program. Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek zrekapituluje hlavní události sezóny - dovoz tapírů čabrakových a úspěšný odchov dvaceti mláďat varanů komodských. Slavnost proběhne za účasti herce Ivana Trojana, který ve 13 hodin v pavilonu Africký dům pokřtí samečka žirafy Rothschildovy, narozeného 24. července.

V sobotu v průběhu dne se budou moci návštěvníci zoologické zúčastnit již sedmého ročníku Jarmarku pro šikovné ručičky a ocenit práci dětí z 25 dětských domovů České republiky. Charitativní projekt si klade za cíl předat dětem z dětských domovů hravou formou zkušenosti ze světa podnikání, rozvíjet u nich tvořivost a chuť k práci, zároveň jim pomoci při hledání svého místa ve společnosti. Jarmarky pořádají Nadace Terezy Maxové dětem a Spolu dětem o.p.s. Tereza Maxová se letošní akce osobně zúčastní.

Od 11 do 16 hodin budou po areálu pražské zoo rozmístěné stánky s rozličnými produkty, které děti vlastnoručně vyrobily. Tím, že si lidé výrobky zakoupí, podpoří nejen charitativní smysl akce, ale i soutěž dětských týmů. Ty budou bojovat v několika kategoriích: 1. Prodejní dovednosti, 2. Reklamní slogan, 3. Cena sympatie veřejnosti. Součástí akce bude i doprovodný program. Vystoupí například hudební skupina Chinaski, nebo divadla Paravánek, Kukadlo a Pohádková vzducholoď.

Slavnost k 79. výročí otevření zoo se ponese v evropském duchu – po celý den bude v areálu probíhat doprovodný program s mottem Překvapivá Evropa. Vypraven bude „evropský expres“ – komentovaná jízda vláčkem s důrazem na evropská zvířata. Proběhnou ale i takzvaná evropská setkání, komentovaná krmení evropských zvířat: supa, plameňáka, makaků, ibisa skalního, vlka euroasijského nebo medvěda ledního. Tím zakončíme téměř dvouletou podporu kampaně „Nechme šelmy žít“ Asociace evropských zahrad a akvárií (EAZA).

Hlavní program: Vzdělávací centrum: 11.00 Projev ředitele Mgr. Miroslava Bobka o hlavních událostech sezóny

Představení tapírů čabrakových

Seznámení se světovým úspěchem v chovu varanů komodských za účasti mláděte na pódiu

Rozhovor s Ivanem Trojanem, kmotrem žirafy Rothschildovy

Pavilon Africký dům: 13.00 Křest žirafy Rothschildovy – Ivan Trojan pokřtí samečka narozeného 24. července 2010

Žirafa při večerní procházce
Zdroj: ČT24