Vyloučena bude trať ze Stříbra až do Chebu

Cheb – Kdo se vydá v příštích dvou týdnech vlakem z Plzně do Chebu, stráví paradoxně většinu času v autobusu. Od pondělí 1. listopadu do pátku 12. listopadu vždy od 7 do 15 hodin budou probíhat dokončovací práce na zmodernizované trati mezi Planou u Mariánských Lázní a Chebem. Současně bude pokračovat dlouhodobá výluka ze Stříbra do Plané, kde se trať teprve rekonstruuje. Po velkou část dne tak budou vlaky nahrazeny autobusovou dopravou v celém úseku ze Stříbra až do Chebu. Cestující z rychlíku Plzeň–Cheb stráví ve vlaku necelou půlhodinu, autobusem naopak pojedou hodinu a půl.

V celém úseku Stříbro–Cheb nebo opačně budou nahrazeny čtyři páry rychlíků. Náhradní autobusy pojedou déle než vlak. České dráhy proto vydaly výlukový jízdní řád, podle kterého trvá cesta ze Stříbra do Chebu o čtvrt hodiny déle. Významnější jsou ale změny v opačném směru. Dráhy vypraví místo každého rychlíku dva spoje. Jeden z nich zastaví pouze v Mariánských Lázních a Plané, druhý obslouží ještě Starou Vodu a Lázně Kynžvart. Rychlejší autobusy pojedou z Chebu o deset minut dříve, než obvykle odjíždějí rychlíky, pomalejší autobusy odjedou s dvacetiminutovým předstihem. Z Mariánských Lázní už pojedou autobusy v čas, kdy pravidelně odjíždějí rychlíky.

Za regionální vlaky vypraví dráhy náhradní autobusy obvykle ve více úsecích – mezi Svojšínem a Planou a mezi Planou a Chebem. Navíc budou jezdit vlaky v úsecích Pavlovice–Planá a Lipová u Chebu – Cheb. Také tyto soupravy se budou řídit výlukovým jízdním řádem.