Ministr Drábek končí v jabloneckém zastupitelstvu, dvě funkce by prý nestíhal

Jablonec nad Nisou - Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09 rezignoval na post zastupitele Jablonce nad Nisou. Důvodem je jeho velké pracovní vytížení. Drábek kandidoval v komunálních volbách až z 15. pozice, díky přednostním hlasům se ale nakonec dostal až do čela kandidátky. Do zastupitelstva by místo něj měl postoupit první náhradník - Radoslav Topol.

„Vzhledem k politickému vyjednávání je více než pravděpodobné, že čtyři zastupitelé zvolení za TOP 09 budou buď členy rady města, nebo předsedy výborů, což představuje pracovní nasazení nad rámec běžné činnosti zastupitele. Vzhledem k mým časovým možnostem bych, bohužel, nebyl schopen tyto funkce plnohodnotně a ku prospěchu věci vykonávat,“ zdůvodnil svůj odchod Drábek. Zároveň ujistil, že Jablonci bude rád nápomocen a bude podporovat i aktivity regionální organizace TOP 09.   

V Jablonci vyhrála volby ODS, když získala devět mandátů v třicetičlenném zastupitelstvu. Vládnout bude společně s druhou nejsilnější stranou Domov nad Nisou, která má osm zastupitelů, a TOP 09, jež získala čtyři mandáty. Dohromady tak mají v zastupitelstvu 17 křesel. Starostou by měl být lídr kandidátky ODS Petr Beitl. Místostarosty budou bývalý starosta Petr Tulpa a místostarosta Petr Vobořil za Domov nad Nisou a Miloš Vele za ODS. Městská rada je devítičlenná - čtyři místa patří ODS, tři bude mít Domov nad Nisou a dvě TOP 09.

Vydáno pod