Vesecká váhá, zda zůstane na státním zastupitelství

Brno - Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká ještě není rozhodnuta, zda bude nadále pracovat na státním zastupitelství. Vesecká tvrdí, že čerpá dovolenou a jednání o jejím setrvání na Nejvyšším státním zastupitelství (NSZ) se podle ní ještě nekonala. Informovala o tom prostřednictvím své bývalé mluvčí Renaty Malinové.

Nejvyšší státní zastupiteství (NSZ) v pátek uvedlo, že se s Veseckou dohodlo, že od 1. února nastoupí jako řadová státní zástupkyně. Dnes to opět potvrdila mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Helena Markusová. Přímé vyjádření Vesecké k věci se zatím napodařilo získat.

Nastoupit by měla na analytický a legislativní odbor, který se vyjadřuje k novým právním normám. Markusová dnes řekla, že Vesecká má ze zákona nárok na to, aby nadále mohla pracovat na NSZ. Doplnila, že na analytický a legislativní odbor Zeman přeřadil Veseckou na její žádost. „Její setrvání na státním zastupitelství je výsledkem vzájemné dohody mezi ní a nejvyšším státním zástupcem,“ uvedla v pátek Markusová.

Nástupce Vesecké Pavel Zeman řekl v uplynulých dnech po svém uvedení do funkce, že o budoucnosti Vesecké se rozhodne do konce ledna. Vesecká se již dříve vyjádřila v tom smyslu, že má také jiné pracovní nabídky a teprve zváží všechny možnosti.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman
Zdroj: ČT24