Havířov: Nový objezd, stará vozovka

Havířov – Moderně řešený kruhový objezd v Havířově je v provozu teprve od září, řidiče ale přesto trápí výtluky na silnici. Starou okružní křižovatku město loni na vlastní náklady rozšířilo a opatřilo světelnou signalizací, vozovka ale zůstala původní. Patří totiž státu a ten tehdy finanční prostředky na její opravu neměl.

„Ta cesta je v katastrofálním stavu, přitom je nová, takže jsem myslela, že to bude v pořádku,“ podivuje se současnému stavu křižovatky jedna z obyvatelek Havířova. Není jediná. Nová je ale jen vnější část kruhového objezdu, kterou město nechalo přistavět, aby už auta nemusela čekat na průjezd v kolonách. Havířov projekt přišel na 40 milionů korun.

„Již během stavby světelného kruhového objezdu jsme upozorňovali na to, že je třeba provést i opravu samotného povrchu vozovky, ale stát nám nepřispěl ani korunu, takže povrch je stále původní,“ vysvětlila mluvčí Havířova Jana Pondělíčková.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Řidiče tak čekají další dopravní komplikace. Ty první při modernizaci kruhového objezdu trvaly 2 měsíce. Na tu dobu ale Ředitelství silnic a dálnic opravu ve svých plánech nemělo. „Nepodíleli jsme se na okružní křižovatce u silnic 1/11 v Havířově z důvodu nedostatku finančních prostředků,“ potvrdila mluvčí ředitelství Nina Ledvinová.

Ředitelství silnic a dálnic se chystá povrch vozovky opravit během letošního roku, zatím na opravu ale od státu nedostalo peníze.

Velký kruhový objezd po rekonstrukci
Zdroj: ČT24