Výluka opět zastaví vlaky Pardubice–Hradec

Pardubice – Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové začaly opravy železniční trati před jarní sezonou. Až do středy tak budou od osmi hodin ráno do dvou odpoledne místo vlaků jezdit autobusy. Rychlíky a zrychlené osobní vlaky, které mezi oběma městy nezastavují, budou nahrazeny autobusem v celém úseku Pardubice – Hradec Králové, zastávkové osobní vlaky nepojedou pouze mezi Stéblovou a Hradcem Králové. Během výluky se bude provoz řídit zvláštním jízdním řádem. V Pardubickém kraji proběhnou v tomto týdnu také dvě další velké výluky na železnici.

Od pondělí do čtvrtka vždy od deseti dopoledne do čtyř odpoledne nebudou tento ani příští týden jezdit vlaky také po trati z Jablonného nad Orlicí do Lichkova. Zavedena bude náhradní autobusová doprava, přestupovat budou muset i cestující z mezistátních vlaků do Polska.

Ve čtvrtek a pátek potom proběhne výluka na trati mezi Chrudimí a Hrochovým Týncem, a to vždy v čase od 07:40 do 14:20. Vlaky nahradí autobusy, přípojné vlaky v Moravanech by na ně měly čekat.