Z Plzně do Žatce pojedou týden jen autobusy

Plzeň – Kdo bude chtít v příštím týdnu cestovat vlakem mezi Plzní a Žatcem, skončí stejně v autobusu. Správa železniční dopravní cesty bude jednokolejnou trať opravovat, od soboty 4. června do pátku 10. června proto bude zcela vyloučen provoz vlaků v celém úseku. Rychlíková linka Plzeň–Most bude autobusem nahrazena v celé délce – i v úseku, kde žádná výluka nebude.

České dráhy zavedou tři linky náhradní autobusové dopravy. Dvě z nich budou suplovat rychlíky. Autobusy označené jako R pojedou od plzeňského hlavního nádraží do Mostu a zastavovat bude pouze tak, aby se nevzdálil od hlavní silnice – v Kaznějově, Plasech, Jesenici, Žatci, Chomutově-městě, Jirkově u zastávky a u mosteckého nádraží. Autobusy označené jako Z pojedou déle a zastavovat budou ve všech stanicích, které obsluhují rychlíky na plzeňsko-mostecké lince – v Plzni, Kaznějově, Plasech, Žihli, Blatnu u Jesenice, Kryrech, Podbořanech, Žatci-západ, Žatci, Chomutově, Chomutově-městě, Jirkově-zastávce a v Mostě.

Místo regionálních spojů na lince Plzeň–Žihle pojedou autobusy, které obslouží všechny stanice a zastávky na trase. Autobusy nahradí také dva spěšné vlaky, které jezdí brzy ráno z Žihle do Chomutova a večer z Mostu do Blatna u Jesenice.

Autobusy budou z výchozích stanic odjíždět ve stejných časech jako vlaky, potom se ale budou řídit odlišnými jízdními řády.