Lékaři pustili obviněného Bartáka, putuje k výslechu

Praha - Lékaři dnes propustili z pražské nemocnice na Bulovce lékaře Jaroslava Bartáka, který byl obviněn ze sedmi trestných činů v souvislosti se sexuálním napadáním svých asistentek. Policie ho poté převezla k dalšímu výslechu a v nejbližší době podá státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. Do zdravotnického zařízení byl Barták převezen v noci na neděli, protože se mu přitížilo po výslechu.

Policie už dříve uvedla, že jakmile se Barták zotaví, budou pokračovat další úkony trestního stíhání. „Dnešního dne ve 12:15 shledal ošetřující lékař zdravotní stav obviněného jako uspokojivý. Z těchto důvodů je dotyčný opět v režimu zadržení,“ sdělila pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kvůli zdravotnímu stavu byla u Bartáka přerušena osmačtyřicetihodinová lhůta na podání návrhu k vzetí do vazby. „V nejbližší možné době bude státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí (Bartáka) do vazby,“ uvedla dnes po 12:00 Zoulová.

Barták čelí obvinění ze sedmi trestných činů

Policisté zadrželi Bartáka v sobotu na letišti v pražské Ruzyni po jeho návratu z dovolené. Po několika hodinách výslechu ho obvinili ze sedmi trestných činů - znásilnění, sexuálního nátlaku, vydírání, omezování osobní svobody, nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách - trestní oznámení na něj podalo šest lidí.

Lékař svou vinu odmítá a tvrdí, že ženy byly prostitutky a že jde o spiknutí s cílem ho diskreditovat. Dnes si Barták prostřednictvím SMS zpráv svolal do nemocnice několik novinářů k rozhovoru. Než se mohl s novináři setkat, byl lékaři propuštěn a policie ho převezla.