Kriminalisté znovu udeřili na dealery pervitinu v Pečkách

Pečky (Kolínsko) - Kriminalisté před Vánoci znovu udeřili na dealery pervitinu v Pečkách u Kolína, kde drogu prodávají členové dvou rodin. Policie letos obvinila už osm z nich, většinu ale vyšetřuje na svobodě, a tak se s drogou dál čile obchoduje. Při posledním zátahu z minulého týdne tak policisté už podruhé zatkli a obvinili 46letou ženu, která podle nich pervitin prodává. Hrozí jí až desetileté vězení. Obviněni byli i tři kriminalisté z kolínského oddělení.

Při domovní prohlídce policie zajistila 24 sáčků pervitinu, což odpovídá až 80 dávkám, a tři funkční plynové pistole. Sáčky byly ukryté v zárubních dveří, v dětském kočárku a také v koženém pouzdru pod postelí. Jeden rodina prodávala za 500 korun, o žádnou kvalitní drogu ale nešlo. Dva mladí lidé z Peček, kteří patří k rodině dealerů, už v únoru na záběrech skryté kamery České televizi potvrdili, že se pervitin ředí kvůli zisku sodou.

Vedle starší ženy skončila v cele i její jednadvacetiletá dcera. Policisté ji ale později propustili a vyšetřují ji na svobodě. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy může jít do vězení až na pět let.

Kriminalisté letos nebyli v Pečkách poprvé. Členy rodinného gangu zatýkali už v únoru a v srpnu. Vysoké tresty tak hrozí dealerům už po několikáté, nikdo je ale zatím nedostal. S pervitinem podle policie obchoduje celá rodina, na místo zatčeného tak okamžitě nastoupí někdo další z příbuzných. „Problematické je občas dokázat, které osobě ty věci patří nebo která konkrétní osoba látky prodává,“ potvrdil ČT zástupce vedoucího územního oddělení policie Kolín Martin Jirouš.

Rodinu měli před raziemi varovat kolínští kriminalisté

V souvislosti s vyšetřováním prodeje drog v Pečkách se navíc do problémů dostali i tři kriminalisté z kolínského oddělení, kteří měli být s rodinou z Peček v kontaktu. Jejich úkolem bylo například varovat před raziemi. Kriminalisté už byli obviněni, vyšetřovaní jsou na svobodě a zatím do práce nesmějí.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)