Peake získala dalšího poslance, je jím Radim Vysloužil

Praha - Poslanec Radim Vysloužil se rozhodl opustit poslanecký klub Věcí veřejných a ukončit členství ve straně. S prezentací strany a jejími kroky byl podle svých slov dlouhodobě nespokojen. Na závěr poznamenal, že se ztotožňuje s principy, které chce prosazovat Karolína Peake. Peake má tak na své straně už sedm poslanců. K založení poslaneckého klubu jí chybí získat už jen dva. Čas má do pondělí. Zítra se kvůli současné situaci a záměru ODS vypovědět koaliční smlouvu sejdou šéfové ODS, TOP 09 a VV, a to v 19:00 v Kramářově vile. O vypovězení koaliční smlouvy však rozhodne až pondělní výkonná rada ODS.

„Poslední dny pro mne byly velmi náročné, protože na obou stranách mám své přátele. Nejsem člověk uspěchaných gest a chtěl jsem si vyslechnout osobně důvody pro mne nečekaného kroku Karolíny Peake, probrat celou situaci v rodinném kruhu a s nejbližšími přáteli,“ uvedl v tiskové zprávě Vysloužil.

Zdůraznil, že je pro něj důležité, aby vláda měla možnost dokončit svůj program. Svůj krok zdůvodnil mimo jiné obavami z vlády sociální demokracie s podporou komunistů, která by byla alternativou k vládě současné. „Je nutno říct, že jsme veřejným vystupováním k politické kultuře opravdu nepřispěli a nebylo díky tomu možné ukázat na všechno dobré, co se nám podařilo,“ dodal.

Mezi kandidáty, kteří by se ještě mohli přidat k Peake, jsou exmístopředseda VV Milan Šťovíček a Otto Chaloupka, který je nyní v USA.